KinoSilmä #53: À Bout Of The Third Kind

Lataa Ohjelma (MP3)

Palaamme parhaiden elokuvien listaan, kun kumpikin panelisteista katsoi toisen panelistin listalta elokuvan, jota ei ollut aikaisemmin nähnyt. Niinpä katsottavaksi päätyivät Ranskalaisen uuden aallon pioneerielokuva À Bout de Souffle vuodelta 1960 ja UFO-elokuvien suunnankääntäjä Close Encounters of the Third Kind vuodelta 1977.

Linkit:
À Bout de Souffle (Wikipedia)
À Bout de Souffle (IMDb)
Close Encounters of the Third Kind (Wikipedia)
Close Encounters of the Third Kind (IMDb)

2 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

2 responses to “KinoSilmä #53: À Bout Of The Third Kind

 1. tpi

  Kiitos taas kiinnostavasta ohjelmasta.
  Siinä podcastin loppupuolella mietitte Spielbergin parhaita. Tappajahaita ette tainnut mainita – enkä nyt ihan yhtäkkiä muista, että sitä olisi aikaisemminkaan mainittu. Omasta mielestäni se on ehdottomasti Spielbergin parhaimmistoa, hyvin ohjatu ja jännittävä elokuva. Itse katselin sen toista kertaa tuossa vuosi kaksi sitten (ensimmäinen kerta oli joskus 20 v sitten VHS Pa&Sca versiona) ja olin todella positiivisesti yllättynyt. 15 v tytärkin katseli sen kaverinsa kanssa, ja pitivät siitä kiljahduksista päätellen. Yleensä nämä jotku ”ikivanhat” 70-luvun leffat ovat näitä katselijoita lähinnä naurattaneet kammottavilla vaatteilla ja kampauksilla.

 2. tts

  Näin Viimeisen hengenvedon toistamiseen – vai oliko se kolmas kerta? – viime vuoden puolella, kun se tuli joltakin kotimaiselta tv-kanavalta.

  Toitte mainiosti esiin sen, että ABDS on outo elokuva. Näennäisen tyhjä kaikesta, amatöörimäinen, vastenmielisiä(kin) henkilöhahmoja. Mutta kuten Juha hyvin sanoi, kun elokuvan on katsonut, tuntee nähneensä jotakin tärkeää. Miten sen nyt mahdollisimman pateettisesti ja kuluneesti sanoisi… on kuin olisi nähnyt palan todellista elämää sellaisessa muodossa mihin elokuva taidemuotona pystyy.

  Elokuva ei ole juurikaan vanhentunut. ABDS:n päähenkilöiden haahuilu Pariisissa muistuttaa kovasti nykypäivän suurkaupunkimeininkiä; nuoriso on aika lailla eksyksissä, ja kaikki keinot ovat sallittuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s