KinoSilmä #52: Kengännauhaelokuvia

Lataa Ohjelma (MP3)

Edelleen Suomalaisessa elokuvassa pysymme, mutta tällä kertaa katsahdamme Suomalaisen amatöörielokuvan kahteen suurimpaan menestyjään. Käsittelyssä on parodiamenestys Star Wreck: In The Pirkinning vuodelta 2005 ja Suomen ensimmäinen elokuvateatterilevityksen saanut amatöörielokuva Mitä Meistä Tuli vuodelta 2009

Linkit:
Star Wreck: In The Pirkinning (Wikipedia)
Star Wreck: In The Pirkinning (IMDb)
Mitä Meistä Tuli (Wikipedia)
Mitä Meistä Tuli (IMDb)

4 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

4 responses to “KinoSilmä #52: Kengännauhaelokuvia

 1. Loistavaa! Kerrankin joku ehtii syventyä käsittelemäänsä aiheeseen. Kiitos kokonaisvaltaisesta arviosta 🙂

 2. Miika Ullakko

  Vai että kuuluu nosturin hurinaa lapsi-introssa? Ja me kun nimenomaan jälkiäänitimme sen kokonaan kauheella vaivalla 😀

  Jompaa kumpaa askarrutti myös, miksi Pelle ampui itseään käteen. Vastaus: Hän lavasti oman kuolemansa. Kun poliisit myöhemmin löytävät maasta pistoolin, Pellen verta, sekä itsemurhakirjeen, ei häntä enää etsintäkuuluteta ja hän voi paeta Islantiin! Jep!

  Mutta kiitos arviosta. Tosiaan tämä lienee paras arvio jonka leffasta olen kuullut. Johtunee osittain siitäkin, että kerrankin on tarpeeksi aikaa (/palstatilaa) perustella väittämiään.

  • kinosilma

   No ainakin tuossa minulle lähetetyssä versiossa kuuluu, jotain surinaa siinä. Arvaukseni oli, että se olisi nosturi, mutta voin toki olla väärässä.
   Kuten ohjelmassakin sanoin olin todella positiivisesti yllättynyt ja tykkäsin leffasta. Olin todella yllätynyt myös elokuvan tarinan kunnianhimoisuudesta. Immersiokin oli niin voimakas, että kun loppupuolella tytäreni heräsi ja hänet piti nukuttaa, ja siinä sitten äitini tuli kysymään jotain, olin ärsyyntynyt, koska elokuvan maailma särkyi. Onnea vaan elokuvalle jatkossakin ja todellakin odotan mielenkiinnolla mitä seuraavaksi.

 3. tpi

  Star Wreckistä:
  Ei se maailmanlaajuisesti edes efekteiltään mikään ihan poikkeuksellinen juttu ole/ollut. On niitä fani produktioita muitakin, vaikkapa Star Trek: Phase II.
  http://www.startreknewvoyages.com/
  Efektit ovat käytännössä samaa luokkaa kuin Wreckissä, ja juoni ja näyttelijäsuoritukset ovat paljon parempia. No, itseasiassa ne ovat parempia kuin alkuperäisen Star Trekin useimmissa jaksoissa. (joka nyt tietysti paljoa vaadi…).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s