KinoSilmä #74: Isäni on Total Commando

Lataa Ohjelma (MP3)

KinoSilmä tekee katsauksen 80-luvun action-tähtikultin suurimman itävaltalaistähden tuotantoon, kun käsittelyyn otetaan Arnold Schwarzeneggerin tähdittämät elokuvat Commando (1985), Total Recall (1990) ja Isäni on Turbomies (Jingle All the Way, 1996). Erkki on jälleen mukana Henrikin loman jatkuessa.

Linkit:

Commando (IMDb)
Commando (Wikipedia)
Total Recall (IMDb)
Total Recall (Wikipedia)
Isäni on Turbomies (IMDb)
Isäni on Turbomies (Wikipedia)

3 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

3 responses to “KinoSilmä #74: Isäni on Total Commando

 1. Mikko

  Jätän tämän kommentin nyt tämän jakson yhteyteen, vaikka palaute koskee ~kaikkia jaksoja. Eikö sen Henrikin voisi korvata Erkillä niin voisi jatkaa tämän – muuten niin hyvän – ohjelman kuuntelua. Ei sitä Henrikiä kestä. Aina hirveä ennakkoluuloisuus kaikkea kohtaan (esim. Tarantino, Petteri Summanen), miten voi arvostella elokuvia kun on muodostanut niin vahvan ennakkokäsityksen niistä jo ennen katsomista. Suurin osa kritiikistä vielä niin järjetöntä (”Maailmassa kuolee päivittäin 50000 lasta ja nämä puhuu tämmöisistä”) ja ristiriidassa hänen muihin kommentteihin verrattuna. En vaan tajua miten ko. ihminen on valittu tällaiseen rooliin. Ikävä kyllä tämän takia jouduin lopettamaan ohjelman kuuntelun. Paitsi yleensä kuuntelen alun, onko siellä Henrik vai ei. Jos ei, niin sitten hyvä, voi kuunnella loppuun asti.

 2. Kiitänpä tästä rakentavasta persoona-arvostelusta. Niinhän se on, minä olen täysin ahdasmielinen ja pelkästään ennakkoluuloinen elokuvan katsoja. Senhän takia minä heilun elokuvafestivaaleilla katsomassa elokuvia laidasta laitaan, ihan vain että voisin haukkua ne ennakkokäsitykseni mukaan. Ja sen takia teemme jaksoja minulle vieraista aiheista, jotta voisin vain haukkua kaiken. Koska eihän koskaan ole tämän ohjelman historiassa käynyt niin että minä olenkin pitänyt jostain elokuvasta josta minulla oli varauksia ennakkoon. Teemme näitä jaksoja ihan vain sen takia että minä voisin pönkittää omaa haavoittuvaista egoani haukkumalla toisia. Siitähän tässä ohjelmassa on kyse. Onneksi olkoon, ratkaisit ohjelman salaisuuden.

  Vakavasti puhuen:

  Tiedätkö mitä? Minä en pidä Quentin Tarantinosta. Enkä minä erityisemmin välitä Petteri Summasestakaan. Olen kummankin elokuvia nähnyt ja todennut ettei heidän tyylinsä vetoa minuun. Mutta entä sitten? Se on minun mielipiteeni jonka olen muodostanut elokuvia katsomalla.

  Jos oma mielipiteesi eroaa minun mielipiteestäni, sehän on vain hieno asia. Ankeaahan olisi jos kaikki diggailisivat täsmälleen samoja tekijöitä ja elokuvia. En väitä mielipiteitteni olevan mitään muuta kuin minun mielipiteeni tai yhtään sen tärkeämpiä kuin jonkun toisen mielipiteet. Jos sinä pidät Quentin Tarantinosta ja Petteri Summasesta, hienoa! Mene katsomaan heidän elokuviaan. Kirjoita niistä arvosteluja, lähetä meille palautetta, perusta podcast. Minua ainakin kiinnostaisi, koska vastakkaisten mielipiteiden kuunteleminen voi useinkin olla avartavaa. Moni asia on auennut kun on kuullut jonkun kertovan miksi pitää jostain mitä en ole ymmärtänyt. Pääasia on että muodostat mielipiteesi itse. Tämä ohjelma on vain ponnahduslauta, keskustelun avaus.

  Ole eri mieltä niin paljon kuin haluat ja ole pitämättä persoonastani niin paljon kuin haluat. Mutta älä sekoita omaa eriävää mielipidettäsi siihen että minä olisin ennakkoluuloinen ja ahdasmielinen.

 3. kinosilma

  Kiitos palautteesta. Minäpä hämmennän soppaa myös vähän.
  Henrikin tyyli on sellianen joka selvästi ärsyttää joitain kuuntelijoita, mutta minusta se on hieno, värikäs tyyli ja se, että mielipiteet ilmaistaan välillä kärjistetystikkin, on vain virkistävää. Suomalaisessa valtamediassa tätä ei juuri tapahdu ja luulen, että osaksi sen vuoksi se voi aiheuttaa hämmennystä kuulioissa. Henrik on kuitekin varsin asiantunteva monissa elokuvan lajeissa
  ja hän tekee taustatyön kiitettävästi. Toki meillä itse kullakin taustoitus voi jäädä joskus muiden kiireiden vuoksi vähemmälle ja muutenkin välillä tulee ”maanantai jaksoja”, mutta mehän teemmekin tätä täysin vapaa-ajallamme, ilman minkäänlaista korvausta.

  Oma esiintymiseni mikä on omasta mielestäni liiankin hillitty, lienee myös varsin vastakohtainen Henrikin esiintymiselle ja siten omiaan korostamaan Henrikin tyyliä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s