KinoSilmä #62: The Trouble With Hitchcock’s Rear Window

Lataa Ohjelma (MP3)

KinoSilmässä pureudutaan tunnarimmekin aloittavan elokuvapersoonan kahteen erilaiseen elokuvaan. Elokuvapersoona on nimeltään Alfred Hitchcock, elokuvat ovat Rear Window vuodelta 1954 ja The Trouble With Harry seuraavalta vuodelta.

Linkit:
Rear Window (Wikipedia)
Rear Window (IMDb)
The Trouble With Harry (Wikipedia)
The Trouble With Harry (IMDb)

1 kommentti

Kategoria(t): Podcast

One response to “KinoSilmä #62: The Trouble With Hitchcock’s Rear Window

  1. tts

    Osuva otsikko, sillä teillä oli Takaikkunan kanssa lievää kipsiä, mutta kun pääsitte Harryyn, se katosi… Kuuntelin tämän jakson erityisellä mielenkiinnolla, sillä molemmat elokuvat ovat Hitchcock-suosikkejani.

    Takaikkunan olen nähnyt kymmenisen kertaa, eikä sen viehätys tunnu vähenevän. Katsomiskokemus on hyvin konkreettinen, jopa fyysinen. Niin kuin sanoittekin, tapahtumia pääsee katsomaan päähenkilön silmin, osallistumaan. Jopa suurkaupungin helle alkaa vähitellen tihkua läpi.

    Päähenkilöistä saanen olla teidän kanssanne eri mieltä – silläkin uhalla, että riskeeraan tulevat lahjakortit 😉 James Stewartissa on vilpitöntä herkkyyttä ja antisankaruutta, joka on vetoava yhdistelmä valkokankaalla. Grace Kelly’n esittämä naishahmo taas on vastustamattoman rohkea ja anarkistinen. Moderni, itsenäinen nainen. 50-luvun patavanhoillisessa Amerikassa roolityö oli luultavasti monelle liian iso pala nieltäväksi.

    Trouble with Harry’ssä Hitchcockin omintakeinen brittihuumori pääsee oikeuksiinsa. Eipä minulla ole juuri lisättävää siihen, mitä puhuitte. Hyvin puhuitte.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s