KinoSilmä #60: KinoSilmä-Oskut

Lataa Ohjelma (MP3)

Oscar-huuman innoittamana KinoSilmäkin jakaa omat palkintonsa. Mutta nämä palkinnot menevät vuosikymmenen parhaille elokuvasaavutuksille. Ehdokkaat näkee tässä, voittajat tietääkseen täytyy kuunnella itse ohjelma:

Parhaat erikoistehosteet:
– Batman Begins
– Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
– Star Wars, Episodes 1-3
– The Curious Case of Benjamin Button
– Lord of the Rings

Paras meikkaus:
– Pan’s Labyrinth
– Lord of the Rings
– Moulin Rouge
– Harry Potter and the Goblet of Fire
– The Dark Knight

Paras pukusuunnittelu:
– Star Wars, Episodes 1-3
– Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
– Lord of the Rings
– Charlie and the Chocolate Factory
– Crouching Tiger, Hidden Dragon

Paras lavastus:
– Amélie
– Sunshine
– Lord of the Rings
– Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
– Crouching Tiger, Hidden Dragon

Paras kuvaus:
– Pan’s Labyrinth
– Amélie
– Eternal Sunshine of the Spotless Mind
– Batman Begins
– No Country for Old Men

Paras ääni:
– The Incredibles
– Lord of the Rings
– WALL-E
– The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
– Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Paras musiikki:
– The Dark Knight
– Requiem for a Dream
– Big Fish
– The Incredibles
– The Hours

Paras dokumentti:
– Jesus Camp
– Bowling for Columbine
– Super Size Me
– La marche de l’empereur
– Sicko

Paras animaatio:
– Shrek
– WALL-E
– Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit
– Tim Burton’s Corpse Bride
– Spirited Away

Paras Suomalainen elokuva:
– Nousukausi
– Postia Pappi Jaakobille
– Tyttö Sinä Olet Tähti
– Mies Vailla Menneisyyttä
– Mitä Meistä Tuli

Paras alkuperäiskäsikirjoitus:
– The Incredibles
– Match Point
– Eternal Sunshine of the Spotless Mind
– Amélie
– Stranger Than Fiction

Paras sovellettu käsikirjoitus:
– Million Dollar Baby
– Sideways
– Adaptation.
– City of God
– Shrek

Paras miesnäyttelijä:
– Viggo Mortensen
– Javier Bardem
– Morgan Freeman
– Johnny Depp
– Heath Ledger

Paras naisnäyttelijä:
– Meryl Streep
– Maggie Gyllenhaal
– Kate Winslet
– Audrey Tautou
– Penélope Cruz

Paras ohjaaja:
– Peter Jackson
– Darren Aronofsky
– Clint Eastwood
– Woody Allen
– Ang Lee

Paras elokuva:
– Eternal Sunshine of the Spotless Mind
– Lord of the Rings
– Amélie
– WALL-E
– Requiem for a Dream

2 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

2 responses to “KinoSilmä #60: KinoSilmä-Oskut

 1. Olli

  Nyt kyllä loppuu Kinosilmän kuuntelu. On harmi, että asiantuntevan ja akateemisen elokuvapodcastin pilaa toinen juontajista, jonka besserwisseryilyä, omahyväisyyttä ja snobeilua ei kerta kaikkiaan jaksa. Kaiken huippu oli, että juontaja kertoi, että jätti Nousukauden katsomatta heti alusta, koska elokuva alkoi hänen mielestään väärällä tavalla. Jos ei noin pienestä ja typerästä syystä kykene antamaan elokuvalle mahdollisuutta, se osoittaa hyvin millaisesta tyyppistä on kyse.

  • Olen pahoillani jos tuollaisen kuvan olen itsestäni antanut, se ei ole ollut tarkoituksenmukaista. Ohjelmassa kuitenkin puhumme mielipiteistä ja tulkinnoista, emme niinkään absoluuttisista totuuksista. Jos ilmaisen itseni voimakkaasti jonkin asian puolesta tai sitä vastaan, ei tarkoitukseni ole olla tarpeettoman jyrkkä, kaikkitietävä tai omahyväinen. Kun puhun omasta mielipiteestäni, kyseessä ei missään nimessä ole mikään suuri fakta tai Ainoa Oikea Mielipide. Totta kai näiden näkemysten ja tulkintojen kanssa saa ja pitääkin olla eri mieltä. Ohjelman tarkoitus onkin minun mielestäni esittää kahden ihmisen näkökanta ja tulkinta elokuvasta/elokuvista niin, että se tarjoaa ponnahduslaudan kuuntelijalle muodostaa oma mielipiteensä ja tulkintansa näkemästään. Snobiksi minä kieltämättä voin itseni paikoitellen tunnustaa, mutta se ei kohdallani ole tarkoitushakuista vaan luonnollinen seuraus elokuvamaustani ja tavastani tulkita ja analysoida elokuvaa taidemuotona. Jos en pidä jostain elokuvasta tai ilmiöstä sanon sen suoraan, sillä siten keskustelu pääsee paljon paremmin liikkeelle kuin jos kaikki hymistelisivät tyyliin ”olihan kaikki ihan kivaa, joo”. Samalla tavoin tuon esiin aika hillitsemättömän innostukseni jos johonkin olen mieltynyt.

   Mitä tuohon Nousukausi-anekdoottiin tulee, ei asia ihan noin yksinkertainen ole. En todellakaan jättänyt elokuvaa katsomatta vain sen takia että se ”alkoi mielestäni väärällä tavalla”. Loogistahan toisaalta on että jos elokuvan alusta ei pidä, se jää helposti kesken etenkin jos ei sitä ole katsomassa elokuvateatterissa. Nousukauden tapauksessa en ollut ihan varma olinko innostunut elokuvan katsomisesta, joten päätin vain vilkaista miten elokuva lähtee liikkeelle. Olin siinä vaiheessa katsonut jo useamman Suomalaisen elokuvan putkeen joissa monessa oli pääosassa Petteri Summanen ja sillä hetkellä tuli sellainen olo, että en jaksa enää Petteri Summanen-habitusta samaan syssyyn. Elokuvasta en minkäänlaista arvostelua tai mielipidettä antanutkaan sillä haluan joskus katsoa elokuvan oikeassa mielentilassa ja antaa sille reilun arvion. Kerroin tämän anekdootin hyvin tiivistetysti hakiessani koomista efektiä, mielestäni siitä sai harmittoman punch-linen kertoessamme elokuvien valintaprosessista. En muista kerroimmeko sitä ohjelmassa, mutta mielestäni se olin minä joka alun perin ohjelman ehdokkaiden joukkoon esitin sillä olin kuullut paljon hyvää elokuvasta ja tiesin että pari raatilaistamme saattaisi hyvinkin haluta elokuvaa äänestää.

   Toivon, että tämä valaisee hieman esiintymistapaani ohjelmassa ja kenties harkitset uudestaan ohjelman kuuntelua jatkossa. Mutta ymmärrän kyllä jos et esiintymistavastani tai näkemyksistäni yksinkertaisesti pidä. On minultakin jäänyt monta ohjelmaa tilauslistalta jonkin ajan kuluuttua kun joku ohjelman tekijöistä on alkanut tökkimään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s