KinoSilmä #36: Avaruuslentoja

Lataa Ohjelma (MP3)

Historian syövereihin katsahdamme KinoSilmässä tällä kertaa käsitellessämme kahta tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa miehitettyjen avaruuslentojen värikkäistä vaiheista. Käsittelyssä The Right Stuff vuodelta 1983 ja Apollo 13 vuodelta 1995.

Linkit:
The Right Stuff (Wikipedia)
The Right Stuff (IMDb)
Apollo 13 (Wikipedia)
Apollo 13 (IMDb)

3 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

3 responses to “KinoSilmä #36: Avaruuslentoja

 1. Kalza

  Tähän täytyy laittaa taas hiukan jakson pääaiheen ohi menevä hintavinkki, sillä tuota From the Earth to the Moon -sarjan viiden DVD:n Signature Editionia saa jenkkiamazonista n. 12 eurolla Suomeen postitettuna!

  http://www.amazon.com/Earth-Moon-Signature-Tom-Hanks/dp/B000A0GYD2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1248696052&sr=8-1

  Itsekin kuulin ensimmäistä kertaa koko sarjasta vasta teidän TV-sarjajaksossanne ja katsoin sen äskettäin. Ei voi muuta kuin suositella kaikille joita vähääkään kiinnostaa avaruuslennot, tuohon hintaan saa todellakin rahoillensa vastinetta! Tämä meni heittämällä ykköseksi mun dokumenttisarjojen top-listalla 🙂

 2. Tuo on kyllä varsin tykki hinta tuosta paketista. Itse ostin prikulleen samaisen paketin 35€:n hintaan, mikä sekin on ollut enemmän kuin sen arvoinen paketti. Useamman katselukerran kestää kevyesti, itse asiassa on juuri menossa uusintakierrosta näin Apollo 11-juhlallisuuksien innoittamana.

  Dokumenttisarjahan se sinällään ei ole, vaan dramatisoitu uudelleenkerronta, mutta valtaosin siinä pysytään kyllä ihan faktoissa eikä pahemmin ylimääräisiä draamaelementtejä ole turvottu sekaan, ehkä poikkeuksena varsin epäoleellinen Apollo 13-jakso.

 3. Kalza

  No joo, eihän tuota nyt ihan dokumentiksi voi sanoa kun kaikki on kuitenkin uudelleennäytelty oikeiden näyttelijöiden toimesta. Tosiasioihin hyvin vahvasti perustava minisarja tämä kuitenkin on.

  Apollo 13 -jakso oli mielestäni ihan mukavaa katseltavaa sekin, vaikkakin tosiaan melko turha keksintö kuvata se median näkökulmasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s