KinoSilmä #29: Crossroads Control

Lataa Ohjelma (MP3)

Musiikin rajamailla kuljemme tällä kertaa kahdessa musiikkikeskeisessä elokuvassa. Käsittelyssä tuttuun tapaan tuoreet palautteet ja kaksi elokuvaa. Elokuvat ovat blues-tie-elokuva Crossroads vuodelta 1986 ja Ian Curtisin elämään perustuva Control vuodelta 2007.

Linkit:
Crossroads (Wikipedia)
Crossroads (IMDb)
Control (Wikipedia)
Control (IMDb)

2 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

2 responses to “KinoSilmä #29: Crossroads Control

 1. Vielä kommenttina siihen Sunshine-elokuva tyhjiö- kohtaukseen:
  Ei se teidän avaruusasiantuntijanne mikään kovin hyvä asiantuntija tunnu olevan. 🙂
  Avaruudessa on tyhjiö, eikä tyhjiössä varsinaisesti ole lämpötilaa, lämpötila kun on atomien liikettä. Tarpeeksi pitkään tyhjiössä oltuaan esineet kyllä jäähtyvät, jos niihin ei kohdistu mitään suoraa säteilyä (valoa, lämpöä jne.). Vaikka tapahtumat tapahtuvat kuinka auringon lähellä, niin varjossa ollessa ei ole yhtään sen lämpimämpi kuin jos olisi esimerkiksi vaikka siinä tilanteessa, että alus olisi Pluton kiertoradan tuolla puolen, joten ei siellä auringon lähellä varjon puolella liiasta lämmöstä todellakaan ongelmaa muodostuisi.
  Silloin jos avaruuskävelijään suoraa auringonvaloa kohdistuu, niin asia on tietysti toinen, ja kärventyminen tapahtuisi alta aikayksikön. Jäähtyminenkään avaruudessa ei tapahdu mitenkään yhtäkkisesti, sillä kuten sanottua, tyhjiö on aika hyvä lämmöneristin.

  Vielä leffasta: Elokuvana tyydyttävä, scifi-elokuvana ihan karmeaa skeidaa, iso pettymys.

  Olette muuten tehnyt muulloinkin virheitä – sääli vain, että kuuntelen podcasteja lähes aina autoa ajaessa, eikä silloin oikein pysty tekemään muistiinpanoja, eikä kotiin tultua enää muista purnata. 🙂

  • kinosilma

   Kiitos kommentista ja korjauksista. Epäilemättä teemme virheitä tulevissakin jaksoissa, joten ei muuta kuin kommenttia jos jotain olennaista menee vikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s