KinoSilmä #27: Sotaelokuva, osa 2 – Das Boot

Lataa Ohjelma (MP3)

Sotaelokuvaan palaamme tällä kertaa, kun otamme käsittelyyn sukelluselokuvaklassikon, joka on samalla kenties merkittävin Saksalainen elokuvahanke kautta historian. Käsittelyssä on nimittäin mammuttimainen Das Boot (1981). Ohjelmassa käsittelemme myös tuoreita palautteita ja poikkeuksellisesti kuulemme myös musiikkia.

Linkit:
Das Boot (Wikipedia)
Das Boot (IMDb)

1 kommentti

Kategoria(t): Podcast

One response to “KinoSilmä #27: Sotaelokuva, osa 2 – Das Boot

  1. Ensikuulemalta kirjasin itselleni:

    ”Kuulokkeissa KinoSilmän Das Boot -jakso, joka oli pitkä ja perusteellinen kuin aiheensakin. Alussa olin tosin heittää kesken kun palautteen pureskelu kesti ja kesti eikä itse juttukaan ollut päästä liikkeelle pitkine tuumaustaukoineen. Ehkä elokuvan mahdollisten Oscarien määrän ja muut keskeiset faktat voisi tarkistaa jo ennen rec-nappulan painamista? Toisen keskustelijan koneistohuoneet ja muut systemaattisesti vaimikäseoli-tyyliin heitetyt termit kiristyttivät hampaita loppuun saakka, mutta paranihan vauhti loppua kohden. Etenkin elokuvan äänimaailma sekä harkitun hidas rytmitys nostettiin hyvin esiin. Ja detaljit elokuvan tekemisestä. Enemmän olisin kuunnellut aiheesta ihmisen toimintakyky ja henkinen tila kroonisessa kuolemanvaarassa.

    Pitää kuunnella lisääkin jaksoja.

    Muistetaan nyt se satama, joohan. La Spezia, La Spezia. La Spezia.”

    Itse itseäni siteeraten aiheesta myös: http://kolmastoista.blogspot.com/2008/03/u-96-ja-u-977.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s