KinoSilmä #23: Palautteita

Lataa Ohjelma (MP3)

Mammuttimaisen Batman-spektaakkelin jälkeen KinoSilmä vaihtaa pari astetta pienemmälle vaihteelle ja rauhoittuu teemattoman palautejakson ääreen. Kuuntelijoiden palautteen lisäksi ohjelmassa keskustellaan lisää sitcomeista, Batmaneista sekä panelistit kertovat omista ensimmäisistä kokemuksistaan Blu-Rayn ja 3D-elokuvan katselussa.

Linkki:
Henrikin IMDb-äänestyshistoria

2 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

2 responses to “KinoSilmä #23: Palautteita

 1. Kalza

  Blu-ray ja HDTV eivät sinänsä ole pahoja asioita, mutta niitä markkinoidaan täysin väärille kohderyhmille. BD on suunnattu enemmänkin juurikin elokuvaharrastajille, ja täyden hyödyn siitä saa vasta kun TV-ruutu on 50-60″ tai käytössä on tykki ja iso kangas.

  Nyt näitä tekniikoita markkinoidaan kilpaa mitään tietämättömille kuluttajille riippumatta siitä mikä kuluttajan oikea tarve on. Suuri osa huokeamman hintaluokan fullhd-telkkareista on SD-materiaalin(digitv, DVD) toistamiseen täysin käyttökelvottomia, kun kuva skaalautuu TV:n natiiviin HD-resoluutioon heikkojen kuvankäsittelypiirien takia luokattomalla laadulla. Jos kuluttaja ei vielä ollut oikeasti siirtymässä Blu-rayhin, ei fullhd-telkusta välttämättä jää käteen muuta kuin huonompi kuva kuin vanhassa telkkarissa.

  HDTV:eiden tekniset ominaisuudet ovat täyttä hepreaa suurimmalle osalle kuluttajista ja onkin melko kohtuutonta odottaa että kaikki käyttäisivät monia tunteja aikaansa sen tutkimiseen millainen TV kannattaisi ostaa. Todella yleinen ongelma on juurikin se, että BD-materiaali on tallennettu 24Hz taajuudella ja telkkarit eivät tätä osaa toistaa. Jotkut valmistajat ilmoittavat myös virheellisesti että heidän laitteensa toistaisi kuvaa 24Hz taajuudella, vaikka oikeasti TV vain osaa vastaanottaa 24Hz signaalia ja muuntaa sen kuitenkin vaikka 60 hertsiin kun sen ruudulla näyttää. Juuri nuo ohjelmassakin mainitut sivuttaispanoroinnit ovat tämän jälkeen todella ärsyttävää nykimistä.

  Eli asia pähkinänkuoressa: markkinoilla on hyviä laitteita joilla voidaan luoda mahtava elokuvaelämys sitä haluaville, mutta samaan aikaan siellä on myös kasa paskoja laitteita joita markkinoidaan täysin väärillä keinoilla hyväuskoisille asiakkaille.

  Monikohan nykyajan kuluttaja edes tietää että HDTV-laitteista valtaosa ei osaa purkaa HD-televisiolähetyksiä? HD-ready ja FullHD -merkinnät eivät liity mitenkään TV:n virittimiin, vaan ilmoittavat telkun natiiviresoluution(+ on vielä olemassa välimallin resoluutio 1366×768, joka on HD-ready -merkitty. Tällaisella TV:llä lähdemateriaali pitää aina skaalata -> kuvanlaatu heikkenee).

  Niin ja miten te nyt menitte teilaamaan Tapanin teorian tuolla lailla? Sehän oli yhtä loistava kuin Adam Westin ja Burt Wardin aukottomat päätelmät vuoden ’66 Batmanissa 😉

  off-topiccina: tuo ”Notify me of follow-up comments via email.” ei ainakaan itselleni lähetä mitään ilmoituksia. Nyt muun elämän pariin, mutta palaan vielä kommentoimaan lisää tätä ja muitakin jaksoja. Jaksojen ilmestymistahti on nykyään niin hurja että eihän tässä enää millään pysy mukana 🙂

 2. Jarpie

  Kalza puhuu asiaa HDTV:stä, nykivä kuva voi myös johtua vääristä soittimen ja/tai tv:n asetuksista.

  Ikävä kyllä, Suomessa tuskin tullaan näkemään vielä vuosiin kunnon HD-kanavia, jollei ota esim. Canal+:n sateliittipakettia, johon kuuluu useita teräväpiirtokanavia, riippuen kanavapaketista.

  Jollen ihan väärin muista, niin Nelonen haluaisi saada suomeen maanpäällisen HD-järjestelmän- ja kanavat, mutta YLE ja MTV3 haluavat saada ne käyttöön vasta vuosien päästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s