KinoSilmä #19: Sitcom

Lataa Ohjelma (MP3)

KinoSilmä poikkeaa normaalista elokuvallisesta maailmastaan television puolelle tämän jakson ajaksi. Sitcomit, eli tilannekomediat, ovat televisiosarjojen yksi pitkäikäisimmistä arkkityypeistä. Tyylilajin historiaa ja merkittäviä sarjoja käydään läpi tässä keskustelussa.

Linkit:
Sitcom (Wikipedia)
Lista sitcomeista (Wikipedia)

6 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

6 responses to “KinoSilmä #19: Sitcom

 1. Kalza

  Jaksojahan tulee nykyään ulos kiitettävällä tahdilla, kiitokset siitä. Juha se vaan jaksaa sinnikkäänä sissinä kipeänäkin tehdä jaksoja 🙂

  Itsellä oli suht negatiiviset mielikuvat koko sitcom-aiheesta, varsinkin jostain Seinfeldistä mitä en ole koskaan yli kahta minuuttia saanut katsottua. Varsin mielenkiintoinen jakso tästäkin silti saatiin aikaan, eikä se väärin olisi telkkusarjoista lisää kertoa jatkossakaan.

  Itse en omista varmaan yhtään sitcomia dvd:nä(Tankki täyteen löytyy, mutta en laske sitä sitcomiksi) enkä moisia nykyään telkkaristakaan katso. Ala- ja yläasteikäisenä tuli seurattua 3rd rock from the sunia, The 70’s show:ta, Dharmaa ja Gregiä ynnä muita, sen ikäisille ehkä nuo nykyisetkin ovat ihan hyvää viihdettä.Mulla lähinnä on pistänyt vihaksi jos olen yrittänyt nykyisiä sitcomeja katsoa, sen verran paskaa ne nykyään ovat ettei niihin viitsi tuhlata aikaansa. Onko viimeiseen 10 vuoteen tullut yhtään hyvää tai edes katsottavaa sitcomia?

  Vanhoista sitcomeista toki löytyy edelleenkin helmiä, varsinkin sumusaarten sarjat ovat hyviä ja kestävät uusintakatseluita(Blackadder, Fawlty Towers ym).

  • kinosilma

   En kai minä kovin kipeänä kuitenkaan ollut.

   Nyt tässä saattaa tulla pieni tauko, kun perheeni lisääntyi yhdellä tytöllä ja ennen kuin löydämme uuden rytmin perhe-elämään, niin aika on vähän kortilla. Tarkoitus on kuitenkin tehdä uusi jakso mahdollisesti jo ensi viikolla. Suurin ongelma on löytää aikaa katsoa elokuvia, nauhoitukseen tarvittava aika kyllä löytyisi. Ehkä voisimme miettiä jotain aiheita, joissa tuota taustatyötä ei paljoa tarvitsisi.

 2. Janne

  Näin äkkiseltään tulee kaksikin uudehkoa hyvää sitcomia mieleen. 30 Rock ja Flight of the Conchords.

 3. tts

  Ihan hyvä veto tämä poikkeama TV:n puolelle. Sitä on liikkeellä enemmänkin; kuuntelin juuri YLE:n Television tiiliskivet -sarjan tähänastiset jaksot.

  Ensimmäisiä omia muistoja sitcomeista on Vaimoni on noita. Sitten menikin todella pitkään, ennen kuin mikään koukutti samalla tavalla.

  Frasier ja 3rd rock from the Sun, katson niitä edelleen viikottain. Taitaa olla 3. katselukierros meneillään. Frasier käy välillä tyhjää – mitä 3rd rock ei juuri koskaan tee – mutta eipä se haittaa.

  Koska Frasieria tehtiin niin pitkään, sitä katsoessa voi tehdä kulttuuri- ja henkilöhistoriallisia havaintoja. Daphnea esittävä näyttelijä tulee raskaaksi (ainakin kerran ellei kaksi), Frasierin hiusraja vetäytyy, veljesten puvuntakkien olkatoppaukset levenevät ja kapenevat, Rozin meikkaus muuttuu vähemmän näkyväksi ja paino putoaa yms.

  Harvinaisen ajaton leima Frasierissa silti on. Joskus todellisuus kuitenkin iskee; muistan kun oikein hätkähdin yhdessä alkupuolen jaksossa, jossa näkyi vähän enemmän Cafe Nervosan asiakkaita. Mitkä 80-luvun lopun kuteet!

 4. Jarpie

  Pakko kommentoida näinkin paljon myöhemmin South Parkista, jota sivuttiin podcastissa, kuvaten sitä vain karkeaksi ja törkyhuumoriksi, jollen ihan väärin kuullut.

  South Parkissa on toki karkeaa huumoria, mutta todella monissa jaksoissa on ihan oikea pointti ja yhteiskunnallista kritiikkiä, eikä heille ole mikään pyhää, joka on mielestäni oikea tapa tehdä satiirista- ja/tai kriittistä huumoria.

 5. Mikko

  Kysyitte ohjelmassa mielipiteitä siitä, pitäisikö Kinosilmässä käsitellä myös televisio-ohjelmia. Mielestäni tv-ohjelmat sopisivat hyvin tähän podcastiin, itse ainakin seuraan tv:tä aktiivisemmin kuin elokuvia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s