Television elokuvaviikko 21/2012

Freaky Friday (2003)
Missä: Nelonen
Milloin: Perjantai 25.5 Klo 21:00
Miksi: Harmiton lysti on joskus paikallaan.
Oma arvosana: 7/10
IMDb: 6.2/10

Lindsay Lohan on jälleen yksi nuorista naispuolisista superjulkkiksista joka taidetaan tuntea nykyisellään enemmänkin ulkoelokuvallisista törttöilyistään kuin näyttelijänlahjoistaan. Tämä on sinänsä sääli, sillä Lohan parhaimmillaan osoittaa omaavansa varsin kunniakkaan määrän kyseisiä lahjoja ja täytyy sanoa, että myös hänen riemukkaan itseironinen esiintymisensä vastikään Saturday Night Live:n vierailevana juontajana nosti näyttelijän pisteitä minun silmissäni.

Tässä elokuvassa kuitenkaan niin Lohan kuin Jamie Lee Curtiskaan eivät loista parhaimmillaan, mutta tuskinpa tämä varsinaisesti oli tarkoituskaan vaikkakin Curtisin suoritus onkin erinomaisen vakuuttava, etenkin kun tietää että hänellä oli vain neljä päivää aikaa valmistautua rooliin. Elokuvan kliseinen ruumiinvaihtojuoni kulkee keskimääräistä paremmin ja kaikilla tuntuu olevan hauskaa, joten juonen näennäinen ohuus tuskin jää ketään sen kummemmin häiritsemään.

Kyseessä toisin sanoen varsin perusmainio ajanviettoelokuva, joka ei missään määrin murra elokuvan raja-aittoja eikä myöskään nouse mihinkään sen kummoisempiin komediallisiin sfääreihin. Mutta harmitonta komediaa kaipaavan ei tarvitse pettyä. Kummallisinta elokuvan televisionnissa onkin esitysaika, sillä tämmöinen olisi mitä oivallisinta viikonloppuiltapäivän rattoisaa perusviihdettä.

Honey, I Shrunk the Kids (1989)
Missä: Nelonen
Milloin: Lauantai 26.5 Klo 15:45
Miksi: Nostalgia venyy ja paukkuu.
Oma arvosana: 4/10
IMDb: 6.1/10

Nelosen Disney-paukku jatkuu yhdellä kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä scifi/perhe-pöljäilyistä. Ja olihan tämä suvereenin huippu kun tämä penskana tuli ensimmäisen kerran tuoreeltaan nähtyä. Rick Moranis oli erinomaisen riemukas hajamielisenä keksijänä, erikoistehosteet olivat huippuluokkaa ja vitsit jaksoivat naurattaa. Onko siis ihme, että elokuva sikisi monta kehnoa jatko-osaa ja turhan televisiosarjan (joka pyöri häkellyttävän pitkään ja olisi pyörinyt vieläkin pitempään ilman Disneyn kirjoittamatonta sääntöä jonka mukaan se ei tuota televisiosarjoja enempää kuin 65 jaksoa)?

No, eihän se ihme ole, mutta ikävä kyllä se ei tarkoita sitä ettäkö elokuva olisi kestänyt aikaa hyvin. Mikään ei enää toimi oikeastaan edes puolella siitä tehosta mikä elokuvalla alun perin oli. Erikoistehosteiden vanhentuminen nyt on ehkä ymmärrettävissä parhaiten (vaikka on paljon vanhempia ja paljon halvempiakin elokuvia missä näin ei ole käynyt), mutta juoni, vitsit ja yleinen toimivuus on niin heikolla tasolla että voi vain ihmetellä kuinka sitä silloin jaksoikin asiasta niin intoilla.

Huumori elokuvassa on hyvin lapsellista, perustuen hyvin pitkälti pyllähdyksiin ja erilaisiin nesteisiin peittymiseen. Tokihan tämä on enemmän lapsille suunnattu elokuva, mutta se ei tarkoita sitä etteikö huumori voisi silti vedota aikuisiin. Tämä kritiikki on erityisen painottunutta kun puhumme kuitenkin Disneystä, tuotantotalosta jolta usein koko perheeseen vetoaminen todella onnistuu.

Nostalgia-intoilijoille ja pienillä lapsilla kirotuille voi kuitenkin iltapäiväkivaa varauksella suositella.

Forrest Gump (1994)
Missä: Nelonen
Milloin: Lauantai 26.5 Klo 21:00
Miksi: Onhan se ihan lysti.
Oma arvosana: 8/10
IMDb: 8.7/10

Niin hyvät kuin pahatkin asiat elokuvasta käsiteltiin jaksossa #95

Jätä kommentti

Kategoria(t): Blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s