KinoSilmä #71: Marilyn x 3

Lataa Ohjelma (MP3)

Tällä kertaa KinoSilmän urheat cinemanautit suuntaavat katseensa Marilyn Monroeen. Elokuvista valikoitui ne kuuluisimmat, eli Gentlemen Prefer Blondes (Herrat pitävät vaaleaveriköistä, 1953), The Seven Year Itch (Kesäleski, 1955) ja Some Like It Hot (Piukat Paikat, 1959).

Linkit:
Gentlemen Prefer Blondes (Wikipedia)
Gentlemen Prefer Blondes (IMDb)
The Seven Year Itch (Wikipedia)
The Seven Year Itch (IMDb)
Some Like It Hot (Wikipedia)
Some Like It Hot (IMDb)

1 kommentti

Kategoria(t): Podcast

One response to “KinoSilmä #71: Marilyn x 3

  1. tts

    Hieman toisenlainen Marilyn-elokuva on Bussipysäkki. Sekin on kyllä komedia, mutta Marilynin rooli on monipuolisempi. Eräs kohtaus on kuuluisa ja aika hämmentävä. Siinä Marilyn nojaa kahvilan tiskiin ja itkee tilannettaan pää käsien varassa. Kamera tulee aivan lähelle. Kun Marilyn yhä itkuisena nostaa päätään, suupielestä valuva kuola jää roikkumaan pitkänä nauhana poskea vasten. Jos on koskaan itkenyt, tietää, että näinhän siinä käy. Se, että kohtausta ei siistitty ja että Marilyn luultavasti itki ihan oikeasti, on minusta hienoa mutta samalla vaivaannuttavaa.

    Esititte hyvän huomion siitä, että arkkityyppiset hahmot ovat olleet suosittuja elokuvahistoriassa. Väittäisin, että niitä käytetään edelleen, etenkin juuri komedioissa. Mieleen tulee ainakin Jim Carreyn hyväntahtoinen mutta vinksahtanut palvelualan työntekijä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s