KinoSilmä #31: Top 10 Televisiosarjat, Osa 2

Lataa Ohjelma (MP3)

KinoSilmässä kuullaan tällä kertaa televisiosarjasuosikkikeskustelun jälkimmäinen puolisko. Henrik ja Herr KinoSilmä jatkavat listojaan siitä mihin viimeksi jäätiin.

Juhan jälkimmäinen viisikko:
Frasier
Picket Fences
Raid
Babylon 5
The Simpsons

Henrikin jälkimmäinen viisikko:
MythBusters
Die Kommissarin
Monk
From the Earth to the Moon
Matlock

10 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

10 responses to “KinoSilmä #31: Top 10 Televisiosarjat, Osa 2

 1. Timo Pietilä (tpi)

  Aika uusia sarjoja teillä oli. Ja todella pahoja puutteita kyllä löytyi.
  Buffyn ja Angelin sentään manitsitte ohimennen, mutta Whedonin loistava Firefly-sarja jäi pois.
  Cracker eli Fitz ratkaisee jäi myös äärimmäisen pienen maininnan varaan huomioiden, että kyseessä sentään on osapuilleen paras TV-sarja ikinä.

  Ja vielä Top Ten TV-sarjaa jotka äärimmäisen törkeästi jäivät kokonaan listaltanne pois ja kai ilman mitään(?) mainintaa:

  All in the Family
  Band of Brothers
  Deadwood
  Firefly
  Gilmore Girls
  Hill Street Blues
  M*A*S*H
  Prisoner
  Sopranos
  West Wing

  Henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan näistä mainitsemistani sarjoista jokainen voittaa noin puolet listaamistanne sarjoista. Ja minun mielipiteenihän on oikea, ainakin minun mielestäni. 🙂

  • kinosilma

   Kiitos hyvästä kommentista ja hienosta listasta. Kuten jaksossakin mainitsin tarkoitus ei ollut listata kaikkien aikojen sarjoja noin yleensä vaan omat suosikkimme. Toki olen varma, että myös jotain vanhempia sarjoja joita ei tullut mieleen jäi mainitsematta.

   Mainitsemistasi sarjoista, uudemmat: Deadwood, West Wing, Sopranos, kuuluvat siihen kastiin, että en ole niitä nähnyt osittain ainakin sen vuoksi, että olen tullut perheelliseksi noiden aikaan ja siksi aikaa pitkien sarjojen katseluun on ollut vähemmän. Mielestäni alussa mainitsinkin Sopranosin ja Deadwoodin.

   Nuo vanhemmat sarjat ovat sellaisia joita olen katsonut vain sen verran, että tiedän mistä on kyse. Eli uusintoina en ole katsonut ja aikanaan olen ollut liian nuori. Tosin Hill Street Bluesia seurasin kyllä muistaakseni aika tiiviisti ja sen olisimme voineet kyllä ainakin mainita. Firefly tiesin lähinnä nimeltä joksikin scifi-sarjaksi.

   Gilmore Girlsiä olen yrittänyt katsoa, mutta se ei vain ole innostanut minkään vertaa. Kerro toki missä sen viehätys piilee koska, se ei minulle avautunut ja tiedän kuitekin, että se on ollut varsin suosittu.

   Tässä vielä pari sarja, jotka olisivat voineet päätyä listalleni: China Beach ja Northern Exposure

 2. Gilmoren tytöissä se hyvä juttu on ihan loistava dialogi. Se on nopeata, hauskaa, ja sisältää runsaasti viitteitä. Itse katselin sitä aluksi perheen naisväen selän takaa sivusilmällä, mutta sitten dvd-levyjen hankkimisen jälkeen olen ihan oikeasti itsekin katsellut kaikki jaksot, osan pariin kertaan.
  Ainoat sarjat, joiden dialogi on yhtä hyvää ja hauskaa ovat Whedonin sarjat, eli Buffy ja Angel. Niistä sarjoista voi irrottaa osapuilleen ihan minkä tahansa repliikin erikseen, ja se kuulostaa hauskalta.

 3. Antti

  Kiitoksia mukavasta ohjelmasta.

  Pitkään sai jännittää oliko oma suosikkini Babylon 5 mahtunut kummankaan listalle, mutta kyllähän se sieltä loppujen lopuksi löytyi. Jotain maagista tuossa sarjassa on. Harmi vain että nuo kotimaiset dvd boxit ovat niin kalliita (~25€/kausi), ainakin jos vertaa ulkomaisiin (~15€/kausi). Toisaalta kai tuota nykyään katsoisi ilman tekstityksiäkin…

  Pieni yllätys itselleni oli että Timon mainitsema Band of Brothers ei ollut kummankaan listalla.

  Yleistä palautetta: Uutena kuuntelijana en tiedä kuinka paljon yleensä spoilaatte juonta, mutta ainakin bulkkiscifi jaksossa ei jätetty kyllä mitään juonesta yllätykseksi. En ole kovin herkkä spoilereille, mutta jos tarkoitus on kertoa loppuratkaisu niin ehkä pieni spoileri varoitus voisi olla paikallaan. Ymmärrän kyllä että elokuvista on hankala keskustella jos juonesta ei haluta mitään paljastaa… Mutta ehkä pahimmat juonipaljastukset voisi jättää ohjelman loppuun ja kertoa sitä ennen että nyt kannattaa lopettaa jos ei halua kuulla loppuratkaisua. En tarkoita tällä kommentillani että mitään ei saa juonesta mainita mutta pientä varovaisuutta mukaan, ainakin jos kyseessä on jokin uudehko elokuva (Klassikko elokuvista voi ainakin omasta puolestani spoilata hyvinkin vapaasti).

  • kinosilma

   Kiitos kommentista ja hauskaa, että pidät ohjelmasta. Itsekin tsekkasin, että Babylon 5 oli vähän tyyris, mutta play.com tarjosi sitä koko sarja boxia 130€ hintaa mikä ei ole kovin paha hinta. Tietenkin ainakin Suomessa tuollainen paketti jäisi luultavasti tulliin ja siellä tulisi sitten lisähintaa. En ole kokeillut mikä on käytäntö täällä Ruotsissa.

   Spoilereista voisi sen verran sanoa, että kyllä ainakin yleensä ilmoittelemme jotenkin etukäteen jos aiomme loppuratkaisun spoilata. Toisaalta etenkin juuri vanhojen kalssikkojen kohdalla spoilaaminen pitäisi minusta olla ihan ok ja jos tuntuu sille, että haluaa katsoa jonkun käsittelemämme elokuvan ilman spoilautumisen vaaraa, niin kannaattaa katsoa se ensin ja kuunnela ohjelma sitten. It käytän juuri tuota tekniikkaa, jos joku elokuva vaikuttaa semmoiselle, että haluan tietää siitä hyvin vähän, niin luen arvostelut varovasti ja elokuvaa koskevia podcaseja en yleensä kuuntele. Toisaalta aika paljonhan se on elokuvastakin kiinni, on paljon elokuvia joiden juonessa ei varsinaisesti ole mitään kovin ihmellistä paljastettavaa. Luulen että linjamme on ollut vähän vaihtelevaa ja on tietenkin luonnollista, että ohjelmassa spoilataan enemmän kuin jossain lehtiarvostelussa, koska elokuvasta on vaikea puhua puolta tuntia tai tuntia, jos mitään olennaista jounesta ei voi kertoa. Sellaisia elokuvia missä on lopussa twisti emme ole tainneet toistaiseksi käsitellä, mutta sellaisissa tapauksissa en haluasi spoilta, koska lopun merkitys sellaiselle elokuvalla on niin suuri. Olkoonkin, että ne spoilautuvat jo siitä, jos mainitsee, että niissä on twisti.

   Toivon, että vanhemmat kuuntelijat kommentoivat myös, koska itse näitä asioita on vaikea arvottaa. Voitte myös kertoa spoilammeko liikaa ja josko meidän pitäsi olla varovaisempia spoilaamisen suhteen.

 4. Kalza

  Amazon.co.uk näyttää tuota B5-boksia tarjoavan 64.27 punnan hintaan, johon tulee sitten hiukan veroja ja postikuluja päälle ja loppuhinta asettuu aika tarkalleen 80 euroon. Mukana siis B5-kaudet, Crusade ja ne 7 leffaa. Ei mikään älytön hinta 42 DVD-lätystä. Itse olen vain yhden jakson koko sarjasta nähnyt, mutta pitkään on ollut tarkoituksena lainata noita kaverilta. Josko sitä jossain vaiheessa saisi aikaiseksi.. 😉

  Ja Amazonistahan ei ole tullivaaraa. DVD-boksien hintoja kannattaa muuten tsekkailla esim. täältä: http://www.find-dvd.co.uk/

  Laitetaanpa jotain listaakin. Nämä eivät ole missään järjestyksessä eikä tämä oikeastaan ole mikään top10-lista, mutta mainitsemisen arvoisia sarjoja joista pidän 🙂

  Third Watch (Hädän Hetkellä) – Ihan uskomattoman hyvä sarja, harmittavan tuntemattomaksi jäänyt ainakin Suomessa. Näytetty vissiinkin vain jollain oudolla myöhäisillan paikalla YLEllä, joten ei ihmekään ettei NIIN suurta suosiota saavuttanut. Uskomattoman hyvät musiikit, harmittavasti niiden oikeuksien takia DVD-julkaisujen tekeminen on ollut vaikeaa. Toinen kausi on vasta tulossa nyt kesällä DVD:lle, siinäkin tosin jotain musiikkeja on muuteltu.

  Twin Peaks – Ykköskausi on rautaa! Kakkonen menee vähän liian sekavaksi ja oudoksi.

  Northern Exposure – Loistokomedia. Tästäkin tarjolla n. 80 eurolla kaikki kaudet sisältävä boksi, erittäin suositeltava sijoitus!

  E.R. – Ekat 7-8 kautta aivan mahtavia. Näitäkin saa n. 10 euron kausihintaan.

  Moonlighting – Cybill Shepherdin ja Bruce Willisin etsivähassuttelut ovat ehdottomasti parasta mitä 80-luku on TV:n saralla tuottanut.

  The Adventures of Brisco County Jr. – Brisco, Lord Bowler & co. vauhdissa. Bruce Campbellin uran tähtihetket.

  Studio Julmahuvi – Suomalaista komediaakin listalle. Oikeasti hauskaa sellaista, eikä mitään Kummelin höpöhöpösketsejä.

  Shogun – Loistava minisarja vuodelta 1980. James Clavellin samannimiseen romaaniin perustuvassa sarjassa näyttelee mm. Richard Chamberlain, Toshiro Mifune ja John Rhys-Davies.

  Peppi Pitkätossu – Alkuperäistä Inger Nilssonin Peppiä parempaa ei ole olemassakaan =D

  Dead Like Me – Liian aikaisin lopetettu sarja, jonka päähenkilö kuoltuaan jää ”viikatemiehenä” keräämään muiden sieluja ennen kuin he kuolevat. Tai miten sen nyt selittäisi, ehkä parempi vaan tutustua itse sarjaan!

  • kinosilma

   Kiitos Kalza hyvistä dvd:n osto vinkeistä. Tuo http://www.find.dvd.co.uk ei ollutkaan minulle tuttu entuudestaan. Nykyään tsekkaan yleensä Discshopin ja Playn hinnan ja ostan sitten sieltä mistä halvemmalla saa. Tuollaisissa megalomaanisissa boxeissa Play ei vain ole hyvä paikka tuon tulliin jäämisen vuoksi, pari kertaa olen Oulun tullissa käynyt hakemassa tilauksiani. Tosin molemmilla kerroilla olivat rajatapauksia ja ensimmäisellä jopa niin rajatapaus, että suosiollisen kurssin vuoksi en joutunut maksamaan mitään.

   Brisco County Jr. oli tosiaan manio vähän Lucky Luke tyyppinen sarja. Peppiä olen katsellut tyttäreni kanssa aika paljon, ja onhan se vallan mainiota menoa, lisäksi erikoismaininta siinä kuuluu hienolle Jan Johansson ja kumppaneiden tekemälle jazzahtavalle musiikille.

   Dead like Me kuulostaa tutulle ja kiinnostavalle. Tuosta tuli muuten mieleen kakkosen esittämä iltpäivähirvitys, Enkelin kosketus, joka kaikessa kristillisiä arvoja tuputtavassa paatoksellisessa sentimenttaalisuudessaan, oli jo huvittava.

   Mietimme muuten, että minisarjoja voisi listata ihan erikseen joskus tulevaisuudessa. Ne ovat kuitenkin aika erilainen ilmaisumuoto kuin kausi kerrallaan etenevät sarjat.

 5. tts

  Kattava kokoelma! Tällä kertaa pääsitte jutustelussa parhaaseen vauhtiin siinä vaiheessa, kun Viralliset Listat oli käyty läpi…

  Heitän mukaan muutaman oman sarjasuosikin:

  ReGenesis (Virussota), 1. tuotantokausi. Harvemmin nähtyä aihepiiriä. Taitavasti kirjoitetut henkilöhahmot, uskottavaa jännitystä. Uudempiakin jaksoja on Suomessa esitetty, mutta ne eivät yltäneet tämän tasolle. Kanadalainen.

  G.B.H.. Tämän haluaisin katsoa uudestaan. Lähetin YLE:lle uusintatoivomuksen vuosituhannen alussa; pitääkin uusia tuo uusintatoive. Thatcherin kauden sisäpoliittista semi-fiktiota. Komeasti kirjoitettu. Robert Lindsay elämänsä roolissa.

  Glappet, ruotsalainen minisarja aikuisiän kynnyksellä olevasta kahdesta tytöstä. Vähintään Oscarin tai Nobelin arvoinen näyttelijäsuoritus pääroolissa olevalta kaksikolta. Huima mutta hauska retki nuoren ihmisen maailmaan. Ellen väärin muista, tuli aikanaan SVT Europalta, joka näkyi meidän antennitaloudessamme ilmaiseksi ennen digiaikaan siirtymistä.

  Doctor Who, 9. Tohtorin aika. Doctor Who on TV-instituutio Englannissa – kausien numerointikin alkaa olla korkeampaa matematiikkaa – mutta minä olen nähnyt vain tämän. Huolellista työtä alusta loppuun. Kouluikäiselle nuorisolle suunnattu, mikä ei ollut sille ollenkaan häpeäksi.

  Ja vielä yksi, jota en ole itse (vielä) nähnyt, mutta josta sain luotettavan oloisen vihjeen Qaikussa keväällä: Edge of Darkness, 60-luvun brittituotantoa.

  • kinosilma

   Kiitos palautteesta ja mielenkiintoisesta listasta. Tällä kertaa en tiedä noista sarjoista ainoatakaan, paitsi tuon Virussodan olemassaolosta olen tietoinen. Kuulostavat mielenkiintoisilta, pitänee tutustua, jos kävelevät vastaan. Etenkin tuohon ruotsalaiseen sarjaan täällä voisi hyvinkin törmätä.

 6. tts

  Korjaus: Edge of Darkness on 80-luvulta (eikä 60-).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s