KinoSilmä #16: Elokuvia, joululahjaelokuvia ja jouluelokuvia

Lataa Ohjelma (MP3)

Vuoden viimeisessä KinoSilmässä kerrotaan mitä tekijät ovat ostaneet itselleen ja tuttavilleen joululahjaksi elokuvien osalta. Myös jouluelokuvista kerääntyy vähän juttua ohjelman lopuksi.

Ohjelmassa mainitut elokuvat:
– Menetetty Maa
– Wall-E
– Naapurini Totoro
– Kikin Lähettipalvelu
– Porco Rosso
– Hyökkäävät Kamerat
– Berlin Alexanderplatz
– Futurama: The Complete Series
– Juno
– [Rec]
– Harold Lloyd
– Lumiukko
– It’s A Wonderful Life
– Joulupukki ja Noitarumpu
– Fanny and Alexander

6 kommenttia

Kategoria(t): Podcast

6 responses to “KinoSilmä #16: Elokuvia, joululahjaelokuvia ja jouluelokuvia

 1. Janne

  Jouluelokuvista puhuttaessa ei kannata unohtaa Satoshi Konin Tokyo Godfathersia, joka jouluaattona näyttää Neloselta tulevan.

  Minä ostin itselleni kaksi sellaista metallilaatikossa olevaa leffaa tuossa pari viikkoa sitten. Ihan mielellään sen 11€ maksoi hienoista kansista ja kaikesta ylimääräisestä sisällöstä mitä noissa on. Usein kun noista halvemmista puuttuu ekstrat kokonaan.

  • kinosilma

   Tokyo Godfathers on minulle entuudestaan ihan outo, mutta vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Kiitos hyvästä vinkistä.

   Joo, voihan ne metaallilaatikkojulkaisut ihan hyviä olla, mutta kyllä kai ne silti vähän semmoisia uudelleen lämmittelyjulkaisuja on. Toisaalta väliäkös tuolla, jos hinta on kohtuullinen niin mukavahan se on, että hyviä elokuvia julkaistaan uudeelleen.

 2. Kalza

  Hei, tuo teidän alun esittely on oikeasti aika jäätävä 🙂 Ei nyt joka jaksossa välttämättä tarvitse viimeisimpiä kuulumisia kertoa, mutta jos omat nimet vaikka kertoisi! Satunnainen kuulija voi varmaan ihmetellä että kuka se minä on kun sanotaan vaan ’täällä on minä ja Henrik’ . Vai vaaditaanko tämän podcastin kuuntelijoilta jotain telepaattisia kykyjä? 😉

  Pistäpä Juha myös Henrik katsomaan Berlin Alexanderplatz, se on sen verran loistava sarja. Enkä ollenkaan pistäisi pahakseni jos aiheesta vaikka tehtäisiin podcasti! Tai vaikkapa koko Fassbinderin tuotannosta, jos oikein intoudutte. Itse sain tuon Alexanderplatzin vihdoin syksyllä hankittua, tosin ”vain” Criterionin julkaisuna. Eli mulla oli vähän pienempi kirjanen, mutta eipä myöskään tule ongelmia DVD:n sijoituspaikan kanssa niin kuin siinä suomijulkaisussa 🙂

  Sainko oikean käsityksen että ette ole nähneet Fanny och Alexanderia? Hyi teitä… Mutta kun aikanaan katsotte tuon, niin älkää herranjumala menkö katsomaan sitä elokuveteatteriin leikeltyä hirvitystä josta puuttuu kaikki mikä tekee elokuvasta maagisen ja loistavan, vaan katsokaa se koko tv-sarja!

  • kinosilma

   Myönnän että esittäytymiset ovat olleet monesti niukkoja. Osaksi siitä johtuen, että minulla pieni identiteettikriisi ohjelman vetäjänä, kuten ehkä kaikki jaksot kuunnelleet ovat huomanneet. Lisäksi en itse pidä suunnattomasti siitä, että ohjelman tekijät toistelevat nimiään ohjelmassa koko ajan. Esittäytymisestä on tietenkin vielä pitkä matka tuohon itsensä mainostamiseen. Kiitos rakentavasta kritiikistä, yritän ottaa siitä opiksi.

   Toivotaan, että Henrik katsoo myös Berlin Alexanderplatzin. Fassbinderistä minulla on ollut vuoden ajan tekeillä jakso, mutta käsikirjoituksesta puuttuu, edelleen noin kolmannes. Se käsittelee commemorative collectionin ensimmäistä osaa, eli Fassbinderin tuotannon alkupään yhdeksää elokuvaa. Toinenkin osa tuosta setistä minulla on, mutta en ole vielä siitä kaikkia elokuvia katsonut.

   Sait väärän käsityksen. Minä olen katsonut elokuvan Fanny ja Alexander, mutta siitä on tavattoman pitkä aika, ja siksi en halunnut lähteä sitä tarkemmin kommentoimaan hatarien muistikuvien perusteella.

 3. Kalza

  Hienoa kuulla että Fassbinder-jakso on tulossa! 🙂

  Saitkos muuten katsottua It’s a Wonderful Lifen telkkarista? Se on ihan oikeasti katsomisen arvoinen elokuva, joten jos et tänä vuonna katsonut niin viimeistään ensi jouluna kannattaa siihen tutustua. Tämä leffa todellakin kuuluu niihin Hyvän Mielen elokuvien listaan, ehkäpä jopa voisi sanoa että tämä määrittelee millainen on hyvän mielen elokuva. Rottentomatoes-sivustollakin kohtuuhyvät arvostelut saanut, 92% 🙂

 4. kinosilma

  En It’s a Wonderful Lifeä katsonut, oli taas kiirettä vaikkei aatto ollutkaan, mutta tallessa on, joten aion sen kyllä tässä lähiaikoina katsoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s